Follow us:
Contact: Morgenster v.o.f
Email         :info@zeilbrik.org
Telephone : +31 6 53 46 44 69
Registered :34060847
VAT-nr       :NL 807464909B01
Als we even rust hebben
Voor onderhoud en reparatie liggen we in onze thuishaven Den Helder
Den Helder is onze thuishaven. Het uiterste noorden van Noord-Holland, het begin van de zee en een reeks Waddeneilanden die helemaal doorloopt tot Denemarken.
Dagtochten vanuit Den Helder zijn altijd een succes. We zijn zo op de Noordzee, en is het daar iets te ruig, dan varen we op de Waddenzee.

Tijdens de winter ligt de Morgenster aan een van de ligplaatsen van de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Het is een historisch  maritiem centrum, met het Marinemuseum, het Reddingsmuseum,het Lichtschip Texel en een toenemend aantal interessante zeil- stoom- en motorschepen.
In de museumhaven zijn uitstekende voorzieningen, zoals een houtwerkplaats en een metaalwerkplaats met draaibanken etc. , maar ook een helling en een groot droogdok.

Den Helder is de belangrijkste haven van de Koninklijke Marine. Het in- en uitvaren van de haven van Den Helder gaat onvermijdelijk door de Marinehaven, wat voor toeristen bij ons aan boord een extra attractie is.

Offshore verzorgingsschepen bepalen meer en meer het beeld in de haven.
Den Helder is de meest centraal gelegen haven aan de Noordzee en daarmee aantrekkelijk voor offshore bedienende bedrijven. Dat is meer dan verzorgingsschepen. Om op de rigs onderhoud of verbouwingen te doen binnen de beperkingen van de veiligheidseisen, is heel gespecialiseerde kennis en vaardigheid nodig.


Traditionele zeezeilers
Behalve de Morgenster zijn er nog andere heel interessante zeezeilschepen, die  vanuit Den Helder opereren:
                                                                
De Tecla is een zeillogger, die in hoge mate traditioneel is gebleven. De  zeileigenschappen zijn bijzonder. De accommodatie vooral geschikt voor vakantiereizen met individuele  deelnemers, wegens de 2-persoonshutten met toilet en douche. De Tecla doet al jaren heel enthousiast mee aan de Tall Ship Races en sleept vele bekers in de  wacht.

De Tres Hombres, een ongemotoriseerd zeilend vrachtschip, is het resultaat van de fantasie, moed en doorzettingsvermogen van drie vrienden. Ook dit schip is in Den Helder opgebouwd. Daarbij hebben  veel vrijwilligers van over de hele wereld meegeholpen. De Tres Hombres is een statement tegen de
energieslurpende manier waarop over de hele wereld de economie is ingericht en een voorschot op de manier waarop we straks transporteren als de olie echt niet meer te betalen is.
Den Helder homeport of Morgenster
Click here if you want to know more of the hystoric harbour
Tres Hombres
Tecla